dilluns, 6 de desembre de 2010

L'ILLA DEL TRESOR


AH, FILLETES I FILLETS! ÉS BEN CERT QUE AVUI EN DIA JA HAN TROBAT TOTS ELS TRESORS CONEGUTS, PERÒ... I SI N'HI HAGUÉS ALGUN DE DESCONEGUT? NO PASSEU ÀNSIA, QUE SI TROB ALGUNA INFORMACIÓ D'UN TRESOR, VOS AVISARÉ TOT D'UNA.

VEIG QUE VOS HA INTERESSAT MOLT EL LLIBRE DE L'ILLA DEL TRESOR. JO TAMBÉ HE CERCAT EL LLIBRE I VOS N'ENVIO UN PER CORREU EN UN PAQUET. EL MEU FABRICANT, QUAN HO HA VIST, TAMBÉ VOS HA VOLGUT REGALAR EL SEU DE QUAN ERA PETIT. COM QUE JA ÉS MOLT VELL, EL LLIBRE ESTÀ UN POC ESPANYAT, PERÒ TÉ MOLTS DE DIBUIXOS QUE EXPLIQUEN LA HISTÒRIA.

HE MIRAT EL MAPA AMB EL MEU ESCÀNNER I HE DESCOBERT QUE ELS PUNTETS QUE VEIS SÓN ARBRES I LES RATLLES SÓN DIRECCIONS DE LA ROSA DELS VENTS. SÓN LES MATEIXES DIRECCIONS QUE MARCA LA BRÚIXOLA, RECORDAU? SERVEIXEN PER SABER EL RUMB CAP ON ANAR A CERCAR EL TRESOR. A LA PÀGINA 53 DEL LLIBRE DEL MEU FABRICANT EXPLICA QUINES DIRECCIONS HAVIEN DE SEGUIR PER TROBAR EL TRESOR. MIRAU EN AQUESTA IMATGE: EN VERMELL DEVORA LA MUNTANYA SURT EL LLOC ON HI DEVIA HAVER EL TRESOR.
HE CERCAT PER LA INTERNET I NO CREC QUE L'ILLA ESTIGUI A LA XINA. SI EXISTEIX DE VERITAT AQUESTA ILLA POT SER UNA QUE SE DIU "ISLA DE LA JUVENTUD". FIXAU-VOS EN EL MAPA I LA IMATGE DE L'ILLA. QUÈ TROBAU VOSALTRES? SERÍEU CAPAÇOS DE DESCOBRIR EL CAMÍ QUE VA FER EL VAIXELL LA HISPANIOLA, DES DEL PORT DE BRISTOL FINS A AQUESTA ILLA, TAL I COM CONTA LA HISTÒRIA? SI FEIS CLIC SOBRE LES IMATGES TROBAREU ALGUNES PISTES SOBRE AQUESTA ILLA.


TOT I QUE ARA JA NO HI HA CAP TRESOR EN AQUESTA ILLA, SERÀ DIVERTIT TROBAR-LA AMB EL GOOGLE, NO HO TROBAU? A VEURE SI HO ACONSEGUIU. ESPER NOTÍCIES VOSTRES.

BOT